Daikin Altherma luft/vatten värmepump

Energieffektiv uppvärmning, kylning och produktion av varmvatten. Perfekt för dig som har el- eller oljepanna och vill byta ut ditt värmsystem.

Användningsområden

Det finns många anledningar till att installera en luft/vatten värmepump. Här listar vi några av användningsområdena.

Golvvärme

Med jämn fördelning av värme och kyla i hela ditt hem och en stabil temperatur är golvvärme mest energieffektivt.

Lågtemperatur radiatorer

Lågtemperatur radiatorer är idealiska för badrum. Använd dem som handdukstork och värm badrum och handdukar samtidigt.

Värmepumpskonvektor

Din värmepumpkonvektor är en fläktkonvektor som är utrustad med programvara som automatiskt optimerar energieffektiviteten efter behovet.

R

Värme

Högsta betyg för våra luft-vatten värmepumpar Daikins värmepumpar utvinner värme ur utomhusluften även när det är så kallt som -25 grader. Vår luft-vattenvärmepumpar har energiklass upp till A++ för värme och A för varmvattenproduktion. Väljer du ett system med solpaneler blir energiklassen hela A+++. Det är det bästa betyget man kan få! Varmvattenproduktionen är snabb och billig, använder du dessutom solpaneler produceras varmvattnet nästan gratis.

R

Solvärme

Är du extra miljömedveten kan du installera solpaneler till vissa av våra luft-värmepumpar. Din varmvattenproduktion blir i stort sett gratis under sommaren. Under resten av året kan du uttnyttja energin till att värma huset.

R

Luftkonditionering

Med Daikin Altherma luft-vatten värmepumpar finns det även möjlighet till energieffektiv luftkonditionering.

R

Kompakt utomhusenhet

Marknadens minsta 10 kW utomhusdel. Daikin använder det miljövänliga köldmedlet R-410A som är optimalt för kallt klimat. Det ger oss också möjligheten att tillverka mindre och mer effektiva utomhusdelar. Utomhusdelarna är så små och kompakta att de kan installeras diskret utan åverkan på din trädgård. Ljudnivån är låg vilket är viktigt att tänka på när man väljer leverantör av värmepump. Daikin Althermas utomhusdel är konstruerad på ett speciellt sätt för att säkerställa att ingen is ansamlas. Daikin har löst detta vanliga problem med att ha värmeväxlaren frihängande på modellerna 4-8. Med denna innovativa lösning behövs ingen strömslukande värmekabel som andra luft- vattenvärmepumpar vanligen har.

R

Varmvatten

Daikins luft- vattenvärmepumpar kan leverera som mest dubbelt så mycket som andra tillverkare, du kan få mellan 300-700 liter varmvatten (beroende på modell). En hel tank värms upp på ca 40 minuter (beroende på modell). Modeller med inbyggd rostfri varmvattensberedare har en el-anod som skyddar tanken från påverkan av aggressivt vatten. Värmepumpen är förberedd för varmvattencirkulation så att du omedelbart får varmvatten i din kran även längst bort i huset och slipper spola bort vatten i onödan.

R

16 års trygghet

Våra luft- vattenvärmepumpar har en mycket hög kvalitet, därför kan vi också erbjuda en lång trygghet. De levereras med en 5-årig garanti. Efter garantitiden erbjuds du en kompletterande försäkring som ger dig trygghet i upp till 16 år efter köpet.
Värmepumpen måste registreras på Daikins hemsida för att garantin ska gälla. Daikin har ett nätverk av professionella återförsäljare över hela Sverige och ett nätverk av servicepartners för din trygghet.

Minska värmekostnaden med upp till 70%

Daikin’s luft-vattenvärmepumpar minskar din uppvärmningskostnad med upp till 70%. Producerar värme, varmvatten och kyla (tillval). Perfekt för dig som har el- eller oljepanna och vill byta ut ditt värrmesystem.

Drivs av förnybar energi

Genom att extrahera förnybar energi från luften värmer och kyler Daikin Altherma och ger ditt hem varmt vatten på ett hållbart sätt.

Drivs av 75% förnybar energi extraherad från luften och 25% el.
Energiklass A ++ för uppvärmning
Kombinera din värmepump med solpaneler för att minska dina kostnader för varmvatten.

Kostnadsfri bedömning

Boka en kostnadsfri bedömning av ditt hus!

Glöm inte ROT-avdraget

Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats!

Dela upp betalningen!

Dela upp betalningen upp till 36 månader räntefritt med Wasa kredit.

8 + 12 =