Installation luftvärmepump i Malmö & övriga Skåne

Välkommen till KLIMATteam – din professionella partner när du ska installera värmepump i Malmö med omnejd. Med vårt erfarna team av certifierade kyltekniker ser vi till att din installation blir enkel, smidig och effektiv.

Vi har länge arbetat med installation av värmepumpar och vet vad som krävs för att ge dig bästa möjliga resultat. Från första mötet till installationens slutförande går vi igenom varje steg noggrant, så att du får en installation av högsta kvalitet.

Vad är en luft/luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump är en speciellt utformad värmepump som skiljer sig från andra på grund av dess funktionssätt. Denna värmepump består huvudsakligen av två komponenter som samverkar för att ge optimal värme- och kylprestanda. Den första komponenten, känd som utomhusdelen av värmepumpen, spelar en avgörande roll i processen. Den fungerar genom att aktivt dra in omgivande luft, varefter den använder denna luft för att värma upp eller kyla ner ett speciellt köldmedium.

Den andra huvudkomponenten är inomhusdelen. Efter att utomhusdelen har bearbetat och förändrat temperaturen på köldmediet, tar inomhusdelen över. Den tar emot det behandlade köldmediet och omvandlar det till varm eller kall luft, och sprutar sedan ut den i ditt hem. Det som gör luft-luftvärmepumpen så populär och föredragen bland många hushåll är deras dubbla funktion av att kunna avge både värme och kyla. I stället för att ha separata enheter för värme och kyla, erbjuder luft-luftvärmepumpen en allt-i-ett-lösning, vilket gör den både kostnadseffektiv och platsbesparande. Så, oavsett om du vill hålla dig varm under en krispig vintermorgon eller svalka dig under en brännande sommardag, är en luft/luft-värmepump det du behöver för att uppfylla dessa behov.

Certifierad installatör av luftvärmepumpar​

Att installera en luftvärmepump måste enligt lag i Sverige utföras av en certifierad installatör för att säkerställa att arbetet uppfyller de nödvändiga standarderna för säkerhet och effektivitet. Som en certifierad installatör erbjuder vi den expertis som krävs, vilket inte bara förlänger din värmepumps livslängd utan även optimerar dess prestanda. Vår expertis garanterar att din installation utförs korrekt, vilket kan vara avgörande för att nyttja eventuella statliga stöd för energieffektivisering.

Med oss KLIMATteam får du helt enkelt en professionell och säker installation, vilket skyddar din investering och stödjer en hållbar livsstil.

Så går installationen av en luft luftvärmepump till

När du bestämmer dig för att samarbeta med KLIMATteam för din luftvärmepumpsinstallation i Malmö, initierar vi processen med ett noggrant planerat möte. Under detta möte kommer vi att utföra en detaljerad genomgång, analysera dess planering och ta reda på dess unika egenskaper.

För oss på KLIMATteam handlar det inte bara om att installera en värmepump; det handlar om att ge dig den bästa lösningen som är skräddarsydd för ditt hem. Det är därför vi lägger stor vikt vid att förstå dina specifika förväntningar och krav. Genom att ta reda på vad du önskar med din nya luftvärmepump kan vi ge dig de rekommendationer som är mest lämpliga för ditt hem och dina omständigheter.

När vi har samlat all nödvändig information och har en tydlig förståelse för ditt projekt, tar våra certifierade kyltekniker över. Med sin gedigna kunskap och expertis inom området kommer de att hantera varje aspekt av installationsprocessen. Från förberedelser till installation och slutlig testning, vårt team garanterar att varje steg genomförs med största precision och professionalism, så att du kan njuta av din nya luftvärmepump utan några bekymmer.

Priset för installationen av luftvärmepump​

När du väljer att installera en värmepump med KLIMATteam kan priset variera beroende på din fastighets specifika behov och vilken typ av värmepump du väljer. Generellt sett, med tanke på ROT-avdrag och de besparingar du kommer att se på din energiräkning, är investeringen i en värmepump mycket lönsam på lång tid.

Kontakta oss idag och låt KLIMATteam hjälpa dig med din installation av luftvärmepump!

Inkluderat i installation av luftvärmepump som standard

En standardinstallation med KLIMATteam inkluderar allt som behövs på upp till 4 meter. Detta är enkelt och passar därför många, särskilt om du redan har befintliga el- och rördragningar.

Här är vad som ingår:

Montering av innerdel på vägg, max 2,5 meter från golv (ej i trappa).

En håltagning, max 400mm (ca 60mm) (undantag: betong, eternit och timmer).

Efterlagning i väggar ingår ej.

Tätning av hål med latexfog eller fogskum.

Montering av utedel på väggstativ eller markstativ max 1,5 m från mark (plattläggning eller underarbete ingår ej).

Rördragning med täckkanaler i synliga utrymmen.

4st ”standard” gummifötter. (Stålfjädrar som absorberar mer vibrationer finns som tillval, 1 000 kr).

Det ingår ingen elektriker. Vi samordnar gärna vid behov med elektriker på löpande räkning. Alternativt en 5 meters stickkontakt till jordat uttag eller förberedd inkopplingsplats.

Grovstädning och bortforsling av emballage.

Kortare genomgång av drift och underhåll

Provkörning och driftkontroll

Ska något förberedas?

Vid markstativ skall markarbete vara förberett

Installationsplatserna undanröjda

Uppställningplats för servicebil

Vid dåligt väder som snö eller regn täcks golven av kund, samt skydd av möbler och inredning.

Snöskottning

Golv under innerdelens placering bör täckas

Vanliga frågor och svar

Priset varierar beroende på värmepumpens modell och installationskrav, men med KLIMATteam får du alltid ett konkurrenskraftigt pris och högkvalitativ service vilket gör det enkelt för många att välja installatörer för huset eller hemmet.

Dessutom bidrar luftvärmepumpen till en mer hållbar livsstil genom att minska ditt hems koldioxidavtryck. På lång sikt är detta även bra då det också kan öka värdet på din fastighet genom att göra den mer energieffektiv.

Ja, när du anlitar KLIMATteam för installation av din luftvärmepump kan du dra nytta av ROT-avdraget. Detta avdrag kan avsevärt minska din installationskostnad och göra investeringen ännu mer fördelaktig ekonomiskt. Att utnyttja ROT-avdraget med KLIMATteam säkerställer också att arbetet utförs av professionella och kvalificerade installatörer.

Det beror på vilken typ av värmepump och installationens omfattning. Kontakta KLIMATteam för en skräddarsydd offert, anpassad till det ni behöver för bästa effekt. Priset kan även påverkas av eventuella tilläggsarbeten eller specifika förutsättningar i din fastighet. Med KLIMATteam kan du dock vara säker på att få ett konkurrenskraftigt pris kombinerat med högsta kvalitet på utfört arbete.

Väntetiden varierar, men KLIMATteam arbetar alltid för att snabbt och effektivt installera din värmepump. Beroende på säsong och efterfrågan kan leveranstiderna justeras något. Vi rekommenderar att du kontaktar oss i förväg så att vi kan ge en mer exakt uppskattning baserad på dina specifika behov och vårt aktuella schema.

Priset för service beror på pumpens modell och serviceomfattning. KLIMATteam erbjuder konkurrenskraftiga priser och expertservice. Det kan även finnas tilläggskostnader om det finns behov av särskilda reservdelar eller extra arbete. Vi strävar alltid efter att ge transparenta och rättvisa priser, så att du som kund känner dig trygg i ditt beslut.

Installation av luftvärmepump måste alltid enligt lag utföras av en certifierad installatör som oss på KLIMATteam. Självinstallation kan leda till felaktigheter som påverkar pumpens effektivitet och livslängd. Dessutom kan felaktig installation påverka värmepumpens garantivillkor negativt.

Nej, installation av luftvärmepumpar kräver specifik kompetens. KLIMATteam har certifierade kyltekniker redo att hjälpa dig. Medan en elektriker kan hantera elanslutningen, är det viktigt med en specialutbildad kyltekniker för själva monteringen och driftsättningen av pumpen. Det säkerställer att installationen görs korrekt och att du får bästa möjliga prestanda från din enhet.

Det krävs rätt kunskap, verktyg och certifiering. KLIMATteam har allt detta och mer. För att garantera en säker och effektiv installation är det viktigt att installatören också har praktisk erfarenhet och regelbunden utbildning. Med KLIMATteam kan du vara trygg i vetskapen att din installation hanteras av experter med omfattande branscherfarenhet.

En certifierad kyltekniker från KLIMATteam kan effektivt montera din luftvärmepump. Det är inte rekommenderat att låta någon utan rätt kvalifikationer utföra monteringen, eftersom det kan leda till komplikationer och mindre optimal prestanda. Med KLIMATteam kan du vara säker på att jobbet utförs med högsta professionalism och expertis.

Beroende på ditt hem kan det krävas specifik förberedelse och material vi installation av luftvärmepump. KLIMATteam kommer att vägleda dig genom hela processen. Oavsett om du bor i ett nybyggt hus eller en äldre fastighet, har varje plats sina unika utmaningar. Med vår expertis ser vi till att du är väl förberedd och vet exakt vad som behövs för att installationen ska bli smidig. KLIMATteam strävar efter att göra varje steg i installationsprocessen så enkelt och bekymmersfritt som möjligt för dig.