Daikin luftvärmepump

Caldo II XRH

Daikin Caldo II XRH har högsta energiklass och är utvecklad för vårt kalla nordiska klimat.

Daikin Emura

Daikin Emura behagar ögat och upprätthåller ett personcentrerat förhållningssätt – med ett starkt fokus på komfort och användarerfarenhet – för att förbättra ditt välbefinnande i hemmet.

DOLD TAKKASSET FFA-A

Dold takkasset FFA-A

Unik design på marknaden som smälter snyggt in genom att ligga helt plant mot innertaket.

Multisplit

Multisplit

Daikin Multisplit är den perfekta lösningen för att få ett jämnare inomhusklimat.

Daikin Origo II XRH

Origo II XRH

Golvmodellen Daikin Origo II XRH kombinerar kraftfull prestanda, hög energieffektivitet och stilren design.

Daikin Solo XRH

Solo XRH

Daikin Solo XRH är ett riktigt kraftpaket i liten förpackning.

Stylish XRH

Stylish XRH

Daikin Stylish XRH är del av Daikins Optimised Heating-serie, vilket innebär att den är särskilt utvecklad för att fungera väl i vårt ombytliga nordiska klimat.

Välj rätt Daikin luft luftvärmepump

Att välja rätt av Daikins luftvärmepumpar är en viktig investering för att skapa ett behagligt inomhusklimat i huset samtidigt som du sparar pengar på uppvärmningskostnader. För att hitta den optimala enheten för dina behov finns det några faktorer att överväga.

Först och främst är det viktigt att välja en Daikin luft-luftvärmepump som är rätt dimensionerad för det utrymme som du vill värma upp. Välj en modell som har tillräcklig kapacitet för att värma upp hela rummet, men inte så stor att den blir överdimensionerad och ineffektiv.

När du väljer en Daikin luft luftvärmepump är det också viktigt att titta på dess energieffektivitet. En energieffektiv modell kommer att använda mindre energi för att värma upp utrymmet, vilket kommer att minska elräkning. Effektiviteten mäts med ett SCOOP-värde, ju högre SCOP-värde, desto mer effektiv är enheten och desto mer pengar kan du spara på uppvärmningskostnader.

En annan faktor att överväga är ljudnivån på Daikin luft-luftvärmepumpen. Om du planerar att installera enheten i ett ljudkänsligt område, är det viktigt att välja en modell som är tyst och har låg DB.

Tänk även på vilka funktioner och inställningar som är viktiga för dig, som exempelvis smart styrning, luftfilter, design och automatiska inställningar som Optimsed Heating 4.

När du har bestämt dig är det viktigt att anlita en certifierad installatör som kan säkerställa en korrekt installation. På så sätt får du ut bästa maximala nytta av din Daikin luft luftvärmepump.

Daikin luftvärmepump för Nordiskt klimat

Daikin luftvärmepumpar är idealiska för det nordiska klimatet och har utformats för att fungera effektivt vid extrema temperaturskillnader. Dessa luftvärmepumpar är utrustade med avancerad teknik som säkerställer att de fungerar optimalt i kyla ner till -25°C och samtidigt ger dig en behaglig inomhusmiljö. Med en Daikin värmepump får du både hög prestanda och energieffektivitet a, vilket dessutom kan resultera i betydande besparingar på dina energikostnader.

Miljövänligt val med Daikin luftvärmepump

Daikin luftvärmepumpar är utrustad med köldmediet r32 vilket ger hög prestanda och effektivitet. R32 är ett miljövänligare alternativ till äldre kylmedier eftersom det har en mycket lägre påverkan på ozonskiktet och har en låg global uppvärmningspotential. Detta gör det till ett perfekt val för kunder som vill minska sin klimatpåverkan.

Vanliga frågor och svar

Hur bra är Daikin luftvärmepumpar?

Daikin är kända för att tillverka högkvalitativa luftvärmepumpar i flera olika modeller. Hur bra en specifik modell är beror på flera faktorer som kapacitet, effektivitet och användningsområde. Det finns alltså luftvärmepumpar som passar alla hem.

Hur mycket drar en Daikin luftvärmepump?

Strömförbrukningen för en Daikin luftvärmepump beror på flera faktorer som modell, användning, och driftförhållanden. De flesta modeller har hög energieffektivitet och kan hjälpa till att sänka elkostnaderna.

Hur länge håller en luftvärmepump från Daikin?

Livslängden för en Daikin luftvärmepumpar avgörs av olika faktorer som modell, användning och underhåll. De flesta modellerna förväntas hålla i 10-15 år eller mer med regelbunden service och underhåll. En värmepump bör underhållas med 1-2 års mellanrum. Kontakta oss så hjälper vi dig med det!

Vad är optimised heating 4?

Optimised Heating 4 är en funktion på vissa Daikin värmepumpar som anpassar driftsättet efter utomhustemperaturen för att öka effektiviteten och minska energiförbrukningen. Funktionen använder en intelligent styrning som övervakar temperaturen både inom- och utomhus, samt justerar driftsättet därefter för att minska onödig energiförbrukning.